FacebookTwitterLinkedIn

„Înlocuirea caselor de marcat cu suport hârtie cu case de marcat de generaţie nouă cu memorie electronică este (…), practic, un proces de modernizare care se desfăşoară concomitent cu procesul de modernizare al ANAF”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, solicitată să comenteze înlocuirea caselor de marcat.

CITEȘTE ȘI Posesorii de carduri VISA ar putea fi câștigători ai extragerilor Loteriei bonurilor fiscale aferentă lunii mai

Anca Dragu a afirmat că perioada de înlocuire a caselor de marcat folosite în prezent cu cele de generaţie nouă este de peste un an.

„Până la 1 noiembrie 2017 trebuie să se realizeze această înlocuire. Nu am vrut să punem presiune pe contribuabili, pe companii. Nu am vrut să îi forţăm la cheltuieli suplimentare”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Anca Dragu a precizat că scopul măsurii este acela de a reduce evaziunea fiscală „pentru că aceste noi case de marcat vor fi conectate la ANAF”, adăugând că astfel „se reduce birocraţia şi creşte transparenţa tuturor operaţiunilor”.