Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Ministrul Finanțelor: Pachetul de susținere a economiei va depăși 7 procente din PIB până la finalul lui 2020

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a punctat că România va reuși să evite recesiunea tehnică de anul acesta.
 aboneaza-te
shutterstock_1164147922

Potrivit acestuia, pachetul de susţinere a economiei o să depăşească 7% din PIB până la finalul anului în condiţiile în care în primele 9 luni statul a injectat în economie 34,5 miliarde de lei, respectiv 3,2% din PIB, anunță Agerpres.

“Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, atenţie, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat suplimentar în economie 34.5 miliarde lei (3,2% din PIB)”, a scris ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, măsurile fiscale au reprezentat 14,4 miliarde de lei. Bonificaţiile la plata impozitului păe profit s-au cifrat la 250 de milioane de lei, rambursările de TVA au fost mai mari cu 3,2 miliarde lei faţă de anul trecut iar cheltuielile de investiţii au crescut cu 6,9 miliarde de lei.

Cheltuielile legate direct de COVID-19 au cumulat 9,8 miliarde de lei.

“La aceste cheltuieli de la buget adăugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde de lei – 2,9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar şi sunt garantaţi de stat. Nu ne oprim aici. Acest program masiv de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnică) şi garantează o creştere economică puternică în 2021”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii