Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu: Datele arată o resuscitare economică în formă de „V”

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat că datele de la Institutul Naţional de Statistică şi Eurostat au arătat că resuscitare economiei în formă de „V” este garantată.
 aboneaza-te
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat că datele de la Institutul Naţional de Statistică şi Eurostat au arătat că resuscitare economiei în formă de „V” este garantată, informează Digi24.

De asemenea, Florin Cîțu a adăugat că statul român a realizat economii de 100 de milioane de euro prin scăderea dobânzilor.

“Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi Eurostat, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici.”, a declarat Ministrul Finanțelor.

În perioada de criză economică declanșată de pandemia de coronavirus ministrul de Finanțe declară că a “injectat lichiditate în economie de la Ministerul de Finanţe (după 7 luni 27,01 miliarde lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 )”.

De asemenea, au crescut și investițiile, ajungând la 24,7 miliarde lei după 8 luni. Ministrul Finanțelor a reușit performanța de a scădea dobânzile pentru întreg portofoliul cu 0,2 puncte procentuale, în plină criză economică, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6,6 miliarde lei cheltuieli directe).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii