Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Ministrul Energiei: În 2026 să folosim gazul din Marea Neagră pentru a înlocui cărbunele

România s-a angajat să renunțe la producția de energie electrică pe bază de cărbune, iar în 2026 vizează să folosească gazul din Marea Neagră, a anunțat Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.  
Virgil-Popescu

“În cadrul parteneriatului strategic cu SUA avem în plan investiții strategice în domeniul nuclear, așa cum a anunțat și președintele României Klaus Iohannis la COP26”, a declarat Virgil Popescu, în cadrul conferinței online “The Strategic Energy Projects of Romania. Perspectives and Development Opportunities”, organizată de New Strategy Center.

România vizează dezvoltarea reactoarelor pe tehnologie CANDU, alături de SUA, Canada și Franța.

“Ne-am angajat să renunțăm la producția de energie electrică pe bază de cărbune, pentru a ne îndeplini țintele de decarbonizare. Vom înlocui cărbunele din marile complexe energetice cu gaz, de aceea suntem concentrați și pe gaz. De asemenea, ne dorim ca, în 2026, să folosim gazul din Marea Neagră pentru a înlocui cărbunele”, a adăugat ministrul.

În primul trimestru al anului viitor va fi lansat un apel de proiecte din Fondul de Modernizare, iar producția de energie din surse regenerabile reprezintă o prioritate. “Ca un rezumat: Vom avea investiții în regenerabile, nuclear, gaz și să nu uităm de hidrogen, care este combustibilul viitorului. Vom investi prin PNRR pentru a dezvolta producția și distribuția de gaz în amestec cu hidrogen”, a conchis Virgil Popescu. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii