FacebookTwitterLinkedIn

Monica Anisie, ministrul Educației, a precizat că punctul de vedere al specialiștilor din sănătate ar veni în completarea normelor în vigoare în prezent.

Ministrul a precizat că punctul de vedere al specialiștilor din sănătate ar veni în completarea normelor în vigoare în prezent.

Acestea prevăd obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise, deci şi în școli.

Monica Anisie: În procedura pe care noi o elaborăm pentru examenul național, am solicitat Ministerului Sănătății un punct de vedere cu privire la faptul ca pe acea perioadă, în care elevul susține examenul, deci numai în momentul în care elevul se află în sala de examen, să poată să își dea masca jos. Așteptăm punctul de vedere al Ministerului Sănătății și procedura pentru examen, în care atât Ministerul Educației, cât și Ministerul Sănătății va impune modalitatea în care vom susține examenul.

Monica Anisie a mai precizat că, la sfârșitul acestei săptămâni, speră ca măștile care vor fi achiziționate de Ministerul Educației să ia direcția inspectoratelor județene, aceasta în condițiile în care responsabilii din învățământ doresc ca la reluarea școlilor toți elevii să aibă măști de protecție.