Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Ministrul Educației propune renunțarea la pragul de 60% persoane vaccinate în localitățile cu rata infectării sub trei la mia de locuitori

Ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu a propus Comitetului Național pentru Situații de Urgență și guvernului renunțarea la pragul de 60% persoane vaccinate în școli și grădinițe în localitățile în care rata infectării cu COVID-19 este sub trei la mia de locuitori și a explicat și motivele.
sorin cimpeanu

Potrivit ministrului educației, o decizie va fi luată de CNSU la finalul acestei săptămâni. Sorin Câmpeanu a anunțat că testarea COVID a elevilor ar putea începe curând, întrucât testele ar ajunge în școli cel mai probabil la finalul săptămânii viitoare, transmite Rador.

De asemenea, vor începe verificările și în unitățile școlare din țară, atât în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare, a ratei de vaccinare, cât și a solicitărilor de predare online.

„Există localități în care rata de infectare este zero sau tinde spre zero, în care avem foarte puține cazuri de infectare, dar avem și foarte puține cazuri de persoane vaccinate. În acele localități izolate se înregistrează și cele mai mari dificultăți din perspectiva educației în general şi din perspectiva specifică a predării online, se înregistrează dificultăți din perspectiva accesului la internet, din perspectiva disponibilității de echipamente electronice, din perspectiva conținutului digital și a profesorilor care să fie formați pentru predarea online. De partea de evaluare online nici nu are rost să mai discut”, a declarat ministrul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii