Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Ministrul Educației: Primele 8.000 de tablete au plecat spre școlile din București

Primele 8.000 de tablete au plecat spre școlile din București, a anunțat Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.  
 aboneaza-te
elevi tableta scoala online

Școlile se pregătesc pentru eventualitatea intrării în scenarii roșii, caz în care elevii sunt nevoiți să desfășoare cursurile exclusiv online.  

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că tabletele vor ajunge joi în unităţile de învăţământ din Bucureşti, informează Agerpres.

“În sfârşit au plecat tabletele de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici. În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a spus Anisie.

Potrivit reprezentanților de la Inspectorat, tabletele au rămas în depozit zile întregi întrucât inspectorul şcolar general şi alţi colegi au fost în izolare sau în carantină, unii fiind chiar bolnavi şi infectaţi cu COVID.

Tablete pentru toate școlile din țară

Subsecretarul de stat Jean Badea a spus că din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 sunt deja distribuite în 4 judeţe.

“Este vorba despre Argeş, Mureş, Prahova şi parţial judeţul Ilfov. În cea de-a doua etapă s-au semnat deja contractele pentru achiziţia a încă 108.000 de tablete, care vor pleca în următoarea perioadă către inspectoratele şcolare şi ulterior către elevi iar în cea de-a treia etapă este vorba de cele două loturi care au rămas neacoperite. Suntem deja în stadiul evaluării ofertelor”, a mai declarat Badea. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii