FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat pentru Digi 24 că elevilor care nu vor putea din motive de sănătate să participe la prima sesiune li se vor recunoaște eventualele probe la care au apucat să participe inițial. Prin urmare, elevii înscriși pentru Bacalaureat sau Evaluare Națională 2020 vor relua examenele de unde au rămas. Aceștia nu vor fi supuși din nou la probele pe care deja le-au susținut.

„Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas”, a declarat Monica Anisie.

Acești elevi vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea la facultatea, respectiv la liceu. Ministrul Educației a mai precizat că în centrele speciale care sunt destinate înscrierii elevilor de etnie romă sau elevilor care doresc să se înscrie la liceu în alt județ, înscrierile se vor face online.

Pentru respectarea distanțării sociale, examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat se vor desfășura în mai multe săli de clasă, cu mai puțini elevi. Prin urmare, va fi nevoie de un număr mai mare de cadre didactice pentru supraveghere.