FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit lui Năsui, cele trei scheme de ajutor de stat sunt: cea pentru HoReCa, cea destinată firmelor și restanța pentru Start-up Nation.

„ (…) Ministerul Economiei are un buget de 6,6 miliarde de lei. 92% din el merge pe 3 scheme de ajutor de stat. Cea mai mare schemă este cea pentru IMM-uri în context Covid, adică cele trei măsuri (microgranturi, capital de lucru şi investiţii). Acolo au fost alocaţi 4,5 miliarde de lei. Din fericire, această schemă este suportată 85% din fonduri europene. Doar 15% provine din bani din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor”, a precizat Năsui pe pagina sa de socializare.

A doua cea mai mare cheltuială a ministerului rămâne schema destinată sectorului HoReCa. Pentru această industrie a fost alocat un miliard de lei, iar banii sunt 100% din bugetul de stat.

„A treia cea mai mare cheltuială este restanţa pentru schema Start-up Nation. Există deja deconturi de cheltuieli pentru ele. Pentru asta s-au alocat 635 milioane de lei. Din nou, banii provin 100% din bugetul de stat, din banii din taxe şi impozite. A patra cea mai mare schemă este cea pentru filme. O schemă prin care Statul dă bani studiourilor străine pentru a face filme în România. Acolo au fost alocaţi 100 milioane de lei, de asemenea 100% din bugetul de stat”, a mai exemplificat ministrul de restort.

Potrivit acestuia, fiecare schemă va trebui evaluată, pentru a se analiza dacă scopul a fost atins.