Cautare
, Contributor

Energie |
|

Ministrul Economiei anunţă modificări la ordinul care prevede trecerea consumatorilor în piaţa serviciului universal

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că ANRE modifică Ordinul care prevedea că toţi consumatorii care nu au contracte pe piaţa concurenţială vor fi trecuţi automat în piaţa serviciului universal.  
Virgil-Popescu

În cazul în care consumatorii nu modifică contractele în 30 de zile, ei vor fi trecuţi automat în piaţa serviciului universal.

Ministrul Energiei anunţă că este în circuitul de avizare o OUG care să modifice Ordinul ANRE care permitea trecerea din piaţa reglementată în piaţa serviciului universal a şase milioane de clienţi. Acest fapt presupune majorarea facturilor, scrie news.ro.

Am spus: nu, nu asta este logica, să punem în centrul liberalizării furnizorul şi clientul să se bată pe furnizor, ci în centrul liberalizării trebuie pus clientul în aşa încât furnizorii să dea preţuri mai bune şi să se bată pe client. Şi atunci am ieşit şi am spus: dacă ANRE nu va modifică acest Ordin, o vom face noi prin Ordonanţă de Urgenţă, proiectul de ordonanţă care e deja pe circuitul de avizare, dar s-ar putea să nu mai fie nevoie să-l dăm”, a declarat Virgil Popescu, la B1 TV.

ANRE va modifică ordinul, urmând că ei care nu au încheiat noi contracte cu un furnizor de energie să aibă posibilitatea de a face acest lucru până la jumătatea anului.

Vineri, ANRE a pus în dezbatere modificarea Ordinului, după ce a avut discuţii şi cu Consiliul Concurenței, şi cu noi, şi cu furnizorii, şi a modificat acest Ordin, a prelungit perioada de preschimbare a contractelor de la 30 la şase luni de zile, 180 de zile, până pe 30 iunie. Şi a mai adăugat un lucru: se trece toată lumea în piaţa serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount până la nivelul preţului concurenţial, adică factură să fie mai mică, lună de lună, clientului, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu se mută. Eu sunt uşor nemulţumit, pentru că mi-aş fi dorit că în Ordin să scrie «furnizorii au obligaţia să ofere preţul concurenţial cel mai mic clientului din portofoliul său». Că putea să fie preţul cel mai mic oferit cu obligaţie de preţ de serviciu universal cu discount obligatoriu, că să ajungem la preţul concurenţial, sau preţul concurenţial, ar fi fost mai explicit” a adăugat ministrul Energiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii