Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Ministrul de Interne a semnat ordinul pentru înfiinţarea Poliţiei Siguranţa Şcolară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat, marţi, ordinul de înfiinţare a unei noi direcții - Poliţia Siguranţa Şcolară.
 aboneaza-te
bullying in scoli

“Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ”, a spus Vela, citat de Agerpres.

Noua structură înființată în cadrul Poliţiei Române va avea o subordonare centrală, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

Scopul acesteia este prevenirea și combaterea violenței în școli, cu accent pe fenomenul de bullying. Totodată, noua structură va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ. 

Ministrul a mai precizat că Poliţia Siguranţa Şcolară va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, poliţiştilor de la rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale, pentru buna funcţionare a şcolilor în condiţii de siguranţă.

De asemenea, polițiștii din cadrul acestei direcții vor colabora cu organizaţiile neguvernamentale, cu conducerea şcolilor, cu autorităţile locale şi cu comitetele de părinţi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii