Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Ministrul de Externe: Economia României rămâne o destinație benefică pentru investiții

RADR.jpg
Șeful diplomației de la București, Titus Corlățean, a spus, la Reuniunea Anuală a Diplomației Românești, că în ciuda climatului internaționa dificil, ”economia României rămâne o destinație benefică pentru investiții”.

În acest context, ministrul de externe a spus că vizează ”valorificarea perspectivelor oferite fie de noi nișe de piață mai puțin afectate de criză, fie de piețe pe care firmele noastre nu au mai fost atât de prezente în ultimele decenii, deși tradiția era în avantajul nostru”.

În plus, în ceea ce privește securitatea energetică, ministrul român de Externe a precizat că aceasta ”rămâne conectat la prioritățile strategice și la provocările mediului actual”, iar în plan regional, România este interesată în continuare de finalizarea unor proiecte alternative, precum AGRI.

Reuniunea Anuală a Diplomației Române se desfășoară de marți până joi la București. Reuniunea din acest an are ca invitaţi speciali pe ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Antanas Linkevicius, ţară care deţine preşedinţia rotativă a UE, şi pe viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii