FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul conferinţei de presă susținută de Vlad Alexandrescu au fost prezentate datele conturilor deschise la băncile partenere, facilităţile fiscale oferite firmelor şi persoanelor fizice, precum şi modalităţile prin care cetăţenii vor putea depune, începând de luni, bani în contul subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei de tezaur naţional „Cuminţenia Pământului”.

Ministerul Culturii a deschis în data de 8 aprilie conturile subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”.

Vlad Alexandrescu a anunţat că alături de Trezoreria Statului există un număr de şase bănci comerciale participante în acest demes, acestea deschizând conturi în euro, dolari şi lei: „Noi am deschis conturile atât în euro cât şi în dolari şi bineînţeles în lei, pe de-o parte la Trezoreria Statului şi la încă şase bănci comerciale cărora la mulţumesc. Ele sunt bănci care au acceptat să lucreze cu noi fără niciun fel de comisioane, fără să aibă niciun fel de avantaje de pe urmă acestor conturi”

Băncile sunt BCR, BRD Groupe Société Générale, UniCredit Bank, Banca Transilvania, CEC Bank şi Raiffeisen Bank.

Conturile sunt afişate pe site-ul Ministerului Culturii şi sunt anunţate pe o pagină dedicată care este activă cuminteniapamantului.ro, care va fi o pagină de internet implicată în toată campania de comunicare care va începe în curând.

Vlad Alexandrescu a mai declarat că a inaugurat deschiderea conturilor depunând în mod simbolic suma de 100 de euro şi că Ministerul Culturii va demara la finalul lunii aprilie o campanie naţională de imagine pentru a face publicului cunoscută procedura de donaţie.

VEZI PUBLICITATEA CONSUMATĂ DE OPERATORII DE TELEFONIE MOBILĂ ÎN TRIMESTRUL I 2016!