Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ministrul Culturii: Spectacole și concerte în spații închise când vom avea sub 20 de cazuri/zi

Într-un interviu pentru RFI, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că spectacolele și concertele în săli vor putea fi reluate cel mai probabil când numărul de cazuri de COVID-19 va scădea sub 20, 30 de cazuri pe zi.
 aboneaza-te
spectacole spatii inchise

„În Austria, s-a permis deja reluarea spectacolelor în săli, în spații închise, dar acolo se înregistrează în jur de 10 îmbolnăviri pe zi, la nivel național. România în continuare are peste 100 de cazuri, așadar iată cam unde trebuie să ajungem, din punct de vedere epidemiologic, pentru a se permite și la noi reluarea graduală a spectacolelor în spații închise. Cel mai probabil, când va scădea sub 20, 30 de cazuri pe zi, la nivel național, și statul român va lua decizia de a se relua la aceste activități. Până atunci, să știți că deși noi am pledat pentru relaxare mai rapidă a normelor, epidemiologii consideră cu risc ridicat aceste spectacole în săli închise, pentru că este vorba despre de timpul petrecut de acele persoane în același spațiu. Este un timp îndelungat, de două ore, aproximativ, cât durează un spectacol sau un film, comparativ, pentru că mulți fac această comparație, cu un supermarket unde două persoane nu împart același spațiu pentru un timp îndelungat. De aceea, epidemiologii sunt reticenți în a permite reluarea spectacolelor sau permiterea reluării proiecțiilor cinematografice în spații închise”, a explicat Bogdan Gheorghiu.

În prezent, ministerul Culturii și cel al Sănătății lucrează la propunerea pentru reluarea repetițiilor de spectacol și concerte, a mai spus Bogdan Gheorghiu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii