Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, trimite corpul de control la Poșta Română și cere demisia întregii conduceri

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Șova, a convocat, luni dimineaţa, o şedinţă de urgenţă la Poşta Română şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administrație şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodată, Lucian Șova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română.
ministerul-comunicatiilor

Totodată, Lucian Șova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română.

Acesta va verifica modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenței cu ocazia aplicării sancțiunii contravenționale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societaţii Informaţionale (MCSI) ia măsuri pentru ca Poșta Română să nu intre în incapacitate de plată și va începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni.

Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poștei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. „A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie”, conform unui comuncat al ministerului.

MCSI precizeaza că suma destinată capitalizării CNPR este prevăzută în continuare în bugetul ministerului şi nu este afectată de rectificare bugetară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii