Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ministrul Bugetului (Spania): Impozitul pe profit nu se va majora

Ministrul Bugetului, Maria Jesus Montero a anunțat că impozitul pe profit nu se va majora în perioada următoare.
 aboneaza-te
shutterstock_1693834042

Coaliția aflată la guvernare încearcă să obțină sprijinul altor partide pentru adoptarea planului de cheltuieli pe 2021, transmite publicaţia La Vanguardia, citată de Reuters și Agerpres. În acest context, Maria Jesus Montero a exclus posibilitatea majorării impozitului pe profit, în timpul unei perioade de scădere a activităţii economice.

„Pentru reforme profunde, care afectează modelul de producţie şi structura economiei, cum ar fi impozitul pe profit, ar fi logic şi rezonabil să aşteptăm să treacă furtuna”, a afirmat ministrul Bugetului.

Luna trecută, Guvernul spaniol a anunţat că va abandona regulile de disciplină bugetară pentru 2020 şi 2021, din cauza impactului pandemiei asupra finanţelor publice.

“Guvernul a decis să suspende regulile bugetare în mod excepţional pentru anii 2020 şi 2021” a anunţat ministrul Bugetului, în condiţiile în care datoria publică a Spaniei a trecut de 110% din PIB în al doilea trimestru. Decizia a fost luată având în vedere “punerea în paranteză a pactului de stabilitate” decisă de Comisia Europeană pentru a permite statelor membre să relaxeze controlul asupra cheltuielilor publice în faţa crizei sanitare, a precizat Montero.

Săptămâna trecută, autorităţile au estimat că Spania, a patra economie a zonei euro, ar urma să înregistreze în acest an un declin 11,2%, urmat de un avans de 7,2% anul viitor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii