Cautare




, Contributor

Afaceri |
|

Ministrul Agriculturii: „Sper ca în martie să începem plățile către fermieri”

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a anunțat că luna în care plata subvențiilor a fost devansată și că banii ar putea ajunge la fermieri în martie.
 aboneaza-te
Unilever_zero deseuri in Europa

Astfel, fermierii nu mai primesc banii în la sfârșitul lunii ianuarie, așa cum era stabilit. Este vorba despre subvențiile pe suprafață, zootehnie și pe agromediu. La mijlocul lunii decembrie, ministrul agriculturii anunța că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) lucrează la un soft care să nu se mai blocheze.

VEZI CARE AU FOST CELE MAI IMPORTANTE 15 EVENIMENTE DIN AGRICULTURĂ, ÎN 2015

Astăzi, Achim Irimescu a declarat că fermierii nu vor primi banii în ianuarie, ci în martie. „În urma analizei pe care am avut-o cu Agenția de Plăți și cu furnizorul de soft pentru modulul de plăți în primă fază analizând toate criteriile care trebuie respectate a fost devansată data de 27 aprilie 2016. Ulterior, discutând pe o procedură pe care ne-a impus-o Curtea de Conturi în ceea ce privește elaborarea contractului și stabilirea exactă a detaliilor pentru realizarea modulului respectiv am ajuns la a câștiga o lună. Sper ca în martie, cel târziu, să începem plățile.”

Ministrul Agriculturii a mai precizat că a fost asigurat 1 miliard de euro din banii statului pentru perioada 2016 – 2020 în vederea stabilirii unor sisteme edficiente de irigații.

AFLĂ CARE SUNT CELELALTE PLANURI ALE MADR PENTRU 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii