Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Ministrul Agriculturii: Sistemul antigrindină funcționează perfect

Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a declarat că sistemul de rachete antigrindină este în stare perfectă de funcționare și este folosit în mod organizat, în sistem semi-militarizat, conform Digi24.
adrian oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a declarat că sistemul de rachete antigrindină este în stare perfectă de funcționare și este folosit în mod organizat, în sistem semi-militarizat, conform Digi24.

Declarația ministrului vine după ce miercuri reprezentanții Ligii Asociaţiilor de Producători Agricoli din România au susţinut că rachetele antigrindină au provocat secetă în judeţul Prahova. În afară de reclamațiile primite din județul Prahova, nu au mai fost sesizate alte probleme în alte județe.

Ministrul Agriculturii a declarat joi: “Sistemul are nişte reguli foarte simple, este un sistem semi-militarizat. Este o monitorizare, atât din partea celor care operează, cât şi din partea ministerului şi a agenţiei naţionale antigrindină şi toate aceste date sunt stocate şi avem posibilitatea să analizăm după ce s-a întâmplat, cu ani în urmă, tot ceea ce se procesează, comenzile şi efectele lor, astfel încât comenzile de lansare a rachetelor să nu fie haotice şi să nu reducă precipitaţiile”.

Sistemul antigrindină funcționează conform planului. Cu toate acestea, toți fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri.

“Avem 1,2 milioane de hectare afectate de secetă. Toţi fermierii vor primi aproximativ 200 de euro pe hectar, în funcţie de cultură şi avem măsuri pentru compensarea efectelor COVID pentru celelalte sectoare din agricultură”, a adăugat Ministrul Agriculturii.

Gheorghe Căunei Florescu, directorul general al Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (AASNACP), a afirmat că intervenţiile realizate prin intermediul Sistemului Naţional Antigrindină nu produc niciodată secetă. Paradoxal, unii fermieri urmăresc să cadă grindina pentru a a putea primi bani prin asigurări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii