Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Ministrul Agriculturii: Prețul grâului nu va fi afectat de secetă

Adrian Oroș, Ministrul Agriculturii, a declarat miercuri  că, în ciuda secetei care a afectat România, prețul grâului va rămâne neschimbat.
Adrian-Oros

Adrian Oroș, Ministrul Agriculturii, a declarat miercuri  că, în ciuda secetei care a afectat România, prețul grâului va rămâne neschimbat. Mai mult, acesta a asigurat fermierii că se vor lua măsuri pentru industria de morărit să beneficieze de o cantitate suficient de mare de grâu pentru consumul uman, informează Agerpres.

Ministrul Agriculturii s-a aflat, miercuri, într-o vizită de lucru în judeţul Vrancea, în cadrul căreia a avut mai multe întâlniri programate cu oameni de afaceri, fermieri şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ aflate în subordinea ministerului.

Potrivit Ministrului Agriculturii, România are nevoie de 2,2 milioane de tone de grâu pentru consumul uman, luând în considerare cei 20 de milioane de locuitori. Nu trebuie exclusă cantitatea necesară pentru furaje care ajunge la 500.000 tone de grâu, la care se adaugă 400.000 tone pentru industria de alcool etilic şi 550.000 tone pentru seminţe.

“Din păcate pentru noi, doar zona Mării Negre a fost afectată de secetă în acest an. Din ceea ce se raportează la nivel european, dar şi global privind producţia de cereale, vor avea chiar producţii record în alte părţi, pentru că nu au fost probleme cu seceta. Niciodată preţul grâului nu a fost dictat doar de producţia noastră, ci de ceea ce se întâmplă în această piaţă a cerealelor şi nu cred că o să fie afectat”, a declarat Adrian Oroș.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii