Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, despre efectele ninsorii: s-a înregistrat un deces, nu există localități izolate, A2 și alte drumuri naționale sunt închise

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a precizat în ședința de guvern care a avut loc la ora 14:00 că în urma condițiilor meteorologice s-a înregrstrat un deces, nu există localități izolate, iar autostrada A2 și alte 50 de sectoare drumuri naționale au fost închise în totalitate.  
 aboneaza-te
caremen dan mai

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne a precizat în ședința de guvern care a avut loc la ora 14:00 că în urma condițiilor meteorologice s-a înregrstrat un deces, nu există localități izolate, iar autostrada A2 și alte 50 de sectoare drumuri naționale au fost închise în totalitate.

“În acest moment, în ţară, situaţia este următoarea, intervenită în urma fenomenelor meteorologice: am avut cod roşu în şapte judeţe din ţară – Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Vrancea şi Călăraşi. Ialomiţa şi Călăraşi au ieşit de sub codul roşu la ora 13:00. Buzău, Brăila şi Vrancea au cod roşu prelungit până la ora 16:00, Constanţa şi Tulcea sunt pe cod roşu prelungit până la ora 18:00. Avem cod portocaliu în 11 judeţe, de la ora 14:00 la ora 18:00, şi cod galben în 15 judeţe, până la ora 20:00. Vă informez, domnule prim-ministru, că nu avem localităţi izolate. Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa şi 50 de sectoare drumuri naţionale din zonele afectate au fost închise în totalitate de administratorii drumurilor şi de Poliţie, pentru a preveni situaţii în care oamenii pot rămâne blocaţi din cauza viscolului şi a ninsorii”, a declarat Carmen Dan în ședința de guvern.

Potrivit acesteia, porturile de la Marea Neagră au fost închise, nu există tronsoane de cale ferată blocate, dar au fost anulate 45 de trenuri care circulau pe ruta București-Constanța.

“Vreau să fac precizarea că şi în prezent acţionăm pe autostrada A2, pentru a scoate autovehiculele aflate în zona de risc cu echipaje ale forţelor de intervenţie şi echipaje ale Poliţiei, în coloană, până la scoaterea ultimului vehicul de pe autostradă. În judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea drumurile naţionale şi judeţene sunt închise şi, de asemenea, în judeţul Buzău avem peste 70% drumuri închise. Porturile de la Marea Neagră au fost închise, iar porturile de la Dunăre nu sunt afectate. Nu avem tronsoane de cale ferată blocate, dar au fost anulate 45 de trenuri pe ruta Bucureşti-Constanţa”

Potrivit ministrului, traficul din punctele de frontieră cu Bulgaria nu se poate desfășura, iar toate drumurile naționale din această zonă au fost închise.

“De asemenea, vă informez, domnule prim-ministru, că autorităţile din Republica Bulgaria au informat că începând din această dimineaţă toate drumurile naţionale din nordul ţării au fost închise, motiv pentru care traficul în punctele de frontieră nu se poate desfăşura. De asemenea, sunt şase curse aeriene anulate, iar Aeroportul Mihail Kogălniceanu este închis “, a adăugat Carmen Dan.

De asemenea, Ministrul a mai adăugat că la Amara în județul Ialomița, s-a înregistrat un deces.

“La Amara, în judeţul Ialomiţa, o femeie de 57 de ani, cu probleme cardiace cronice şi de diabet a fost găsită decedată la locuinţă; echipajul de pe ambulanţă a fost anunţat la ora 10:27, ambulanţa, cu vola în faţă, a plecat la ora 10:29, a ajuns la domiciliul pacientei la 11:20. Pacienta a fost găsită decedată şi cauza morţii nu poate fi evidenţiată decât în urma autopsiei”, a declarat aceasta.

Începând cu această seară, aria de manifestare a fenomenelor meteo se va restrânge către estul țării.

“Începând cu 6 ianuarie 2017, ora 20:00, şi până la 7 ianuarie 2017, ora 10:00, aria de manifestare a fenomenelor meteo se restrânge către zona de est a ţării, însă temperaturile vor înregistra valori foarte scăzute, vorbim de minus 15, minus 25 de grade Celsius”, a menționat Carmen Dan.

“Mai doream să menţionez că pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, în judeţele aflate sub avertizare meteo, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 8.700 de lucrători și 4.600 de mijloace tehnice, avem până la ora 10:30 peste 500 de intervenţii medicale efectuate”, a mai precizat aceasta.

sursă foto: gov.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii