Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Miniștrii de finanțe ai G7 discută la Londra despre acordul istoric de impozitare globală pentru afacerile internaționale

Miniștrii de externe din Grupul G7 al celor mai puternice țări (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite) au încheiat vineri întâlnirea cu un acord pentru susținerea unei rate minime a impozitului pe profit de cel puțin 15%.
G7,Concept,,3d,Rendering

Cele mai bogate guverne ale lumii intră într-o a doua zi de discuții la Londra, încercând să deschidă calea către o rescriere istorică a codului fiscal pentru afacerile internaționale. Au rămas în continuare diferențe privind modul în care sunt tratate companiile din tehnologie, ca parte a unui efort comun de a forța multinaționalele să plătească taxe mai mari în țările în care își desfășoară activitatea, transmite Bloomberg.

„Suntem aproape de un acord și am stabilit cu toții că avem nevoie de un pas foarte mare înainte pentru a lupta împotriva evaziunii fiscale”, a declarat vineri ministrul german de finanțe Olaf Scholz. „Înțelegem cu toții că marile corporații trebuie să plătească în mod echitabil.”

Guvernele au încercat să găsească un punct comun în ceea ce privește relațiile cu companiile pentru o mare parte a ultimului deceniu, discuții supravegheate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

„În mod clar 15% este doar un punct de plecare și, dacă această cifră este mai mare, este cu atât mai bine” , a declarat vineri ministrului francez de finanțe Bruno Le Maire pentru BBC.

Un acord G7 ar contribui la creșterea impulsului acestei idei și, eventual, la eliminarea unor obstacole înaintea unei reuniuni a oficialilor din finanțe în cadrul G20 din iulie și a summit-ului liderilor G20 din octombrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii