Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Miniștrii de externe din UE și-au dat acordul pentru impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană și-au dat luni acordul pentru impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, mai exact asupra unor persoane responsabile pentru arestarea și anchetara opozantului rus Aleksei Navalnîi, acțiuni catalogate drept ilegale de către curtea Europeană a Drepturilor Omului, informează Radio România Actualități.
shutterstock_Uniunea-Europeana-steaguri

A fost o întâlnire foarte intensă, unul dintre cele mai intense consilii vreodată – a spus înaltul reprezentant Josep Borrell, la finalul reuniunii, dar fără să precizeze din cauza cărui subiect, notează corespondentul Radio România Actualități.

În legătură cu Rusia, Josep Borrell a explicat că toate statele membre consideră că trebuie stabilit un mod de a trăi cu un vecin care a ales să se poarte ca un dușman, că Rusia alunecă tot mai mult spre autoritarism și se îndepărtează de Uniune. Așa că miniștrii au stabilit trei principii în relația cu Rusia.

Josep Borrell: „Vom riposta când Rusia încalcă legislația internaţională și drepturile omului, vom restricționa Rusia când încearcă, inclusiv prin dezinformare și atacuri cibernetice, să își crească presiunea asupra noastră și, în al treilea rând, vom dialoga cu Rusia atunci când apar subiecte de interes pentru noi.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii