FacebookTwitterLinkedIn

Aproape 80.000 de turiști români au vizitat Israelul în primele 8 luni ale anului, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor înregistrate de Ministerul Turismului din Israel. Până la finalul anului, Ministerul previzionează aproximativ 130.000 turiști români în Israel și 4,5 milioane de turiști din toată lumea.

 8 companii aeriene leagă Tel Aviv-ul de București începând din vara aceasta

Ruta București – Tel Aviv este, din această vară, una dintre cele mai aglomerate pentru turismul românesc. 8 companii aeriene au zboruri zilnice și săptămânale între București și Tel Aviv, între care companii de linie precum Tarom și El Al, dar și companii low cost precum Wizz Air, Blue Air, Ryanair și companii specializate în zboruri charter: Arkia, Israir și Blue Bird. Prețul unui zbor începe de la 50 euro, iar durata zborului este de doar 2,5 ore.

„În continuare România înregistrează una dintre cele mai mari creșteri din regiune, peste 5000 de turiști români vizitând Israelul în fiecare lună, chiar și în timpul sezonului cald. Mai mult, România rămâne a doua țară din regiune ca număr de turiști în Israel după Polonia și continuă să înregistreze creșteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiștii români să vadă și celelalte atracții ale Israelului dincolo de locurile religioase” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru devoltarea de noi piețe în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Boom turistic în 2019 datorat concursului Eurovision și Paradei Gay

Peste 10.000 de turiști au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia concursului Eurovision și nu mai puțin de 45.000 de turiști au participat la cea mai mare paradă a comunității gay din Orientul Mijlociu.

Deși comunitatea creștină rămâne majoritară în distribuția religioasă a turiștilor care ajung în Israel, atenția Ministerului Turismul din Israel s-a orientat în ultimii ani asupra turiștilor care nu vin în pelerinaj sau exclusiv pentru locurile sfinte.

Locurile sfinte rămân bonusul oricărei vacanțe în Israel, însă destinația oferă și foarte multe experiențe actuale: shopping, cină la restaurante de lux, cazarea în boutique hoteluri sau în hoteluri de brand etc. De altfel, și statisticile Ministerului Turismului din Israel reliefează faptul că 26% dintre turiștii care călătoresc în Israel ajung aici pentru călătorii și pentru explorat, în timp ce doar 19% vin aici pentru pelerinaje.

Portretul turistului care călătorește în Israel

Conform datelor analizate, Israelul este o destinație excelență de cuplu sau de explorat în doi sau chiar single. Turiștii sub 45 de ani dețin majoritatea în rândul celor care aleg să călătorească în Israel. Destinațiile lor preferate rămân Tel Aviv, Ierusalim și Marea Moartă. Cei mai mulți turiști aleg să călătorească în Israel primăvara sau toamna, cele mai intense luni din punct de vedere turistic fiind mai, octombrie și noiembrie.

În medie, un turist cheltuie în Israel în jur de 150 de dolari pe zi. Cei care aleg să călătorească în grupuri organizate cheltuie peste 230 dolari pe zi, iar cei care călătoresc individual cheltuie cel mai puțin, în jur de 124 dolari pe zi.

Costul mediu total al unei vacanțe în Israel, incluzând cazarea, transportul, cumpărături, mâncare și băutură, este de 1.421 dolari. Din aceștia, costul cazării este de 630 dolari, costul transportului 242 dolari, cumpărături 171 dolari, mâncarea și băutura 213 dolari