Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Ministerul Sănătății a stabilit planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus şi lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul COVID-19, informează Agerpres.
Nelu Tataru

Un număr de 57 de spitale/ secţii exterioare/corpuri de clădire, 44 de maternităţi, 60 de spitale şi centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate judeţele ţării şi Bucureşti au fost desemnate ca unităţi suport în contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus.

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor reprezintă un document-cadru, care instituie paşii care trebuie urmaţi de managementul unităţilor sanitare şi măsurile pe care trebuie să le implementeze pentru izolarea şi tratamentul cazurilor COVID-19 pozitive.

Documentul conţine reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecţie (PPE) la nivelul unităţii sanitare, în mod raţional şi corect, în funcţie de secţie, personal şi tipul de activitate.

Una dintre prevederile ordinului se referă la echipamentul individual de protecţie care trebuie utilizat pe baza riscului de expunere (ex. tipul de activitate) şi a dinamicii de transmitere a agentului patogen (ex. contact, picături sau aerosoli) în contextul pandemiei cu COVID-19.

Potrivit ordinului, tipul de PPE utilizat atunci când se oferă îngrijiri pacienţilor cu COVID-19 va varia în funcţie de situaţie, personalul sanitar şi activitatea desfăşurată. Personalul medical implicat în îngrijirea directă a pacienţilor trebuie să utilizeze următoarele PPE: halate, mănuşi, mască şi protecţie oculară (ochelari de protecţie sau scut facial), conform Agerpres.

Potrivit MS, într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unităţi sanitare “fără importanţă de urgenţă”, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Au fost incluse în reţeaua de spitale de suport unităţi municipale/orăşeneşti şi spitale din alte judeţe, preponderent cele cu secţii de boli infecţioase, precum şi spitalele din alte reţele decât ale Ministerului Sănătăţii (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naţionale, unităţi sanitare private).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii