Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Ministerul Sănătății informează că masca de protecție trebuie purtată și după administrarea celei de-a doua doze de vaccin

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, o informare cu privire la faptul că, şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID, este recomandată purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare socială, informează Agerpres.
oameni pe strada cu masca covid coronavirus

„Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măştii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinaţi.

Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită şi infecţia asimptomatică. Din acest motiv, cercetătorii încă nu ştiu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic şi poate transmite mai departe virusul”, precizează Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate a celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice şi nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului şi care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2, notează Agerpres. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul şi, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii