FacebookTwitterLinkedIn

„Pot să vă spun că dintr-un studiu făcut la Ministerul Mediului, doar până în mai şi iunie, impactul inundaţiilor pe infrastructura noastră de inundaţii, pe diguri şi toată infrastructura de inundaţii, de costă 61 de milioane de lei. Asta fără a lua în calcul terenul agricol pierdut. Din fericire, până acum nu am avut pierderi de vieţi omeneşti în România, în inundaţiile din acest an, dar s-a întâmplat în anii trecuţi. Anul trecut, inundaţiile din Marea Britanie au costat şase miliarde de euro”, a declarat Palmer.

CITEȘTE ȘI Incendiile și calamnitățile naturale, cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig a plătit daune în 2015

Vicepremierul Vasile Dâncu le-a solicitat autorităţilor locale, într-o videoconferinţă cu prefecţii, desfăşurată săptămâna trecută, să depună în timp util solicitările pentru obţinerea banilor necesari în vederea recuperării pagubelor cauzate de inundaţii.

„Au transmis documente complete solicitate şase judeţe până acum: Buzău, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei. Au transmis documente incomplete sau care necesită refacere patru judeţe: Alba, Constanţa, Suceava şi Vaslui. Judeţul Caraş-Severin a informat că se va reface situaţia transmisă iniţial ca urmare a înregistrării unor noi calamităţi severe şi marţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.