Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Ministerul Mediului anunță investiții de 3 milioane de euro în monitorizarea calității aerului

Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) va fi extinsă cu 60 de staţii de monitorizare noi, investiţia în acest proiect fiind de 3,17 milioane de euro, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.  
 aboneaza-te
Costel Alexe

Ministrul de resort a comparat poluarea cu o pandemie tăcută. Potrivit acestuia, în România urmează să se realizeze cea mai mare investiţie în monitorizarea calităţii aerului din România, din ultimii zece ani, transmite Agerpres. 

Astfel Rețeaua de Monitorizare a Calităţii Aerului va fi extinsă cu peste 60 de staţii noi care să măsoare aerul din toată ţara. În prezent există 148 de staţii în funcţiune la nivel naţional. 

Potrivit demnitarului, 65% dintre noile staţii vor fi amplasate în Bucureşti şi vor fi de două tipuri.

În prezent, aerul din Capitală este măsurat cu opt staţii în zonele: Cercul Militar Naţional, Lacul Morii, Titan, Baloteşti, Măgurele, Bucur Obor, Drumul Taberei şi Berceni. Acestea înregistrează valorile poluanţilor timp de 24 de ore, continuu, pentru stabili o medie a zilei. 

Investiţia este în valoare de 3,17 milioane de euro, din care 2,17 milioane de euro sunt bani de la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar un milion de euro bani ce vin din fonduri europene, prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), mai exact 5 milioane de lei, potrivit lui Alexe.

De asemenea, în această săptămână va mai fi lansată şi licitaţia pentru dezvoltarea unei reţele formată din 50 de senzori de măsurare a calităţii aerului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii