Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Fintech |
|

Ministerul Finanțelor a lansat sistemul RO e-Factura, care facilitează relaţia dintre companii şi autorităţile publice

Sistemul RO e-Factura a devenit complet funcţional de joi, 12 noiembrie, pentru relaţia dintre companii şi autorităţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale private, a anunţat Ministerul Finanţelor, informea Radio România Actualități.
Ministerul Finantelor Publice

Instrumentul permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor, iar  în plus, instituţiile pot să monitorizeze, să analizeze şi să compare costurile pentru achiziţiile publice, în timp real.

Importanţa digitalizării interacţiunii dintre antreprenor şi stat nu constă doar în eliminarea drumurilor la ghişeu sau economisirea timpului, ci presupune și eliminarea procedurilor vechi, a sistemelor disparate şi a metodelor de lucru care au ca bază hârtia sau dosarul cu şină, se precizează într-un comunicat al ministerului, notează RRA.

Pe site-ul instituţiei finanțe.gov.ro a fost dezvoltată o secţiune specială dedicata Ro e-Factura, unde se găsesc detalii despre funcţionarea şi utilizarea sistemului.

După o perioadă de acomodare, platforma va deveni obligatorie pentru toate achiziţiile publice realizate în România, iar cel mai porbabil, din 2023 va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii