Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Ministerul Finanțelor: Împrumuturi de 3,45 miliarde de lei în august

Ministerul Finanțelor Publice planifică pentru luna august împrumuturi de 3,45 miliarde lei de la băncile comerciale.
 aboneaza-te
imprumuturi

Ministerul Finanțelor Publice planifică pentru luna august împrumuturi de 3,45 miliarde lei de la băncile comerciale. Din această sumă, 3 miliarde lei vor fi acordați prin opt emisiuni de obligațiuni de stat, iar 450 milioane lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni, conform Agerpres.

Acest nou împrumut este mai mic decât cel de 5,3 miliarde de lei programat în luna iulie. Noua sumă va fi folosită pentru refinanțarea datoriei publice și finanțarea deficitului bugetului de stat.

MFP a programat 8 emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, toate cu p valoare de 3 miliarde lei. Acestea au fost urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni, și anume 450 milioane lei în total.

Două emisiuni vor valora 500 milioane lei, trei dintre ele sunt în valoare de 400 milioane lei, două emisiuni valoarează 300 milioane lei și o altă emisiune este în valoare de 200 milioane lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii