Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ministerul Finanțelor a atras de la populație peste 1,4 mld. euro prin ofertele BVB în 2020 și 2021

Ministerul Finanţelor (MF) a atras peste 1,4 miliarde de euro prin intermediul celor patru oferte derulate pe BVB  în 2020 şi 2021.
bvb.jpg

Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, consideră că suma atrasă de Ministerul Finanţelor prin cele patru oferte este una impresionantă şi demonstrează că investitorii sunt dispuşi să-şi plaseze banii atunci când li se oferă oportunităţi de investiţii.

“Putem spune ca a patra ofertă pentru vânzarea de titluri de stat Fidelis este un succes luând în calcul suma atrasă şi estimările cu privire la evoluţia inflaţiei în România. Totodată, trebuie să vedem că derularea ofertei Fidelis s-a suprapus în mare parte cu derularea altei IPO pentru vânzarea de acţiuni. Deşi vorbim de două tipuri de investitori în funcţie de profilul de risc al acestora, totuşi, vedem că investitorii de retail au dislocat cumulat aproape 1,4 miliarde de lei pentru a subscrie la cele două IPO. Având această imagine de ansamblu, putem spune că piaţa de capital a dovedit din nou că este capabilă să absoarbă oferte de dimensiuni considerabile şi să finanţeze economia României”, a precizat preşedintele BVB.

„Continuarea şi în acest an a ofertelor în cadrul programului FIDELIS este o dovadă că Guvernul doreşte să ofere populaţiei alternative de economisire sigure prin instrumente guvernamentale. Programul FIDELIS este unul dintre programele de titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor si care este derulat prin piaţa de capital pentru a oferi investitorilor persoane fizice oportunităţi de investire şi flexibilitate în administrarea disponibilităţilor pentru investiţii”, a declarat prim-ministrul Florin Câţu, ministru interimar al Finanţelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii