Cautare
, Contributor

Energie |
|

Ministerul Energiei solicită companiei Electrica să aleagă membrii Consiliului de Administraţie prin vot cumulativ

Ministerul Energiei a solicitat companiei Electrica să aleagă noii membri ai Consiliului de Administraţie prin aplicarea metodei votului cumulativ.  
electrica

Electrica, jucător local din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie, a anunţat luni seară la Bursa de Valori Bucureşti că Ministerul Energiei a trimis o solicitare de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, care va avea loc pe data de 28-29 aprilie.

Statul român, în calitate de acţionar majoritar (48,8%), a solicitat ca Electrica să aleagă noii membri ai Consiliului de Administraţie, pentru o perioadă de patru ani, prin aplicarea metodei votului cumulativ.

În ședința din 28-29 aprilie, acţionarii vor vota şi distribuirea a 248 milioane de lei sub formă de dividende; un dividend brut de 0,73 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 5,3%.

Compania a încheiat anul 2020 cu un profit net de 388 mil. lei, în creștere cu 88% faţă de 2019 şi venituri de 6,5 mld. lei, în creștere cu 3,5%. Electrica are 4,7 miliarde de lei capitalizare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii