Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Ministerul Energie pregătește listarea a 10% din Hidroelectrica

Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, după ce autorităţile avansaseră în ultimii ani un procent de 15%, informează NEWS.RO.
 aboneaza-te
hidroelectrica

Proiectul de Hotărâre, publicat în dezbatere de Ministerul Energiei, va modifica astfel Hotărârea Guvernului nr. 1066/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Hidroelectrica, conform NEWS.RO.

Astfel, proiectul de lege arată că se va iniţia o ofertă publică primară „de vânzare de acţiuni se va efectua prin oferirea spre subscriere a unui pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 10% din capitalul social existent anterior majorării capitalului social”.

Nota de fundamentare mai arată că „majorarea capitalului social al societăţii se va efectua cu un pachet de acţiuni nou emise reprezentând 12,49% din capitalul social existent”.

În plus, dreptul de preferinţă de subscriere al acţionarilor privaţi existenţi ai societăţii, la preţul de vânzare al acţiunilor nou emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni, se va acorda asupra unui pachet de acţiuni nou emise reprezentând 2,49% din capitalul social existent, proporţional cu cota deţinută anterior majorării capitalului social, se menţionează în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În primul semestru al acestui an, societatea a înregistrat un profit net de 716 milioane lei, raportat la o cifră de afaceri de 1,705 miliarde lei. Compania are circa 3.300 de angajaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii