FacebookTwitterLinkedIn

Cu doar o săptămână înainte de începerea școlilor, Ministrul Educației a anunțat întreruperea achiziției de măști de protecție pentru cadrele medicale și elevi, iar școlile se redeschid pe 2 iunie pentru elevii de clasa a 8-a și cei de-a 12-a. Ministerul Educației voia să cumpere între 15 – 17 milioane de măști, conform Mediafax.

Elevii se întorc la școală pentru a face pregătire pentru examenul de admitere la liceu și pentru examenul de bacalaureat. Achiziția de măști a fost anulată vineri, 22 mai, informează Edupedu.ro. Astăzi Ministerul Educației a demarat o nouă achiziție, dar nu se știe dacă măștile vor ajunge până pe 2 iunie.

Luminița Barcari, secretarul de stat pe învățământul preuniversitar și responsabil de achiziție, a declarat pentru Edupedu.ro că ministerul speră ca aceste măști să ajungă în timp util pentru începerea școlilor pe 2 iunie.

Monica Anisie, ministrul Educației, explică de ce a fost anulată prima achiziție pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști, 17 milioane de măști potrivit primului caiet de sarcini, după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi”, conform Mediafax.