Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Ministerul Economiei a lansat schema de ajutor pentru HoReCa

Se pot face înscrieri pentru schema de ajutor pentru sectorul HoReCa. Formularul electronic de înscriere în cadrul „schemei Horeca” a devenit activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro și va deveni inactiv pe data de 12 iulie, ora 20.00.
shutterstock_1886999143

Schema vizează acordarea unor ajutoare financiare „în cuantum de 20% din baza de calcul, rezultată din desfăşurarea activităţilor aferente codurilor CAEN prevăzute la art. 3 alin (2), în anul 2020 comparativ cu anul 2019, dar nu mai mult de echivalentul în lei al sumei de 800.000 euro la nivel de întreprindere. Cifrele utilizate trebuie să fie brute, înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe”, notează news.ro.

Bugetul acestei scheme este estimat la 500 de milioane de euro, echivalent în lei. Sumele se asigură de la bugetul de stat prin bugetul MEAT, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinaţie şi/sau din fonduri externe.

Schema se derulează până la 31 decembrie 2021, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi realizată până cel târziu la data de 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii