FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că toți turiștii români care erau blocați la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas și Makaz/Nymfaia au reușit să intre în țară pentru a se bucura de vacanță, informează Digi24.

Într-un comunicat de presă MAE se precizează că „Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena și a Consulatului General al României la Salonic, a fost notificat cu privire la situația unor cetățeni români, turiști, blocați la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas și Makaz/Nymfaia. Reprezentanții misiunii diplomatice au contactat, în regim de urgență, autoritățile elene competente pentru clarificarea acestei situații.

De asemenea, un consul din cadrul oficiului consular Salonic s-a deplasat în punctul de frontieră Kulata/Promachonas, pentru a acorda asistență consulară. Autoritățile elene au precizat că situația a fost remediată, la acest moment, toți turiștii români aflați în cele două puncte de frontieră au intrat pe teritoriul Republicii Elene”.

Românii care întâmpină astfel de probleme la granița cu Grecia pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +30 6978996222.