FacebookTwitterLinkedIn

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Agriculturii, Adrian Oros care a declarat că printr-o hotărâre de guvern se va aproba și cuantumul plăților directe de suprafață și al plafonului pentru sprijinul cuplat zootehnic la speciile ovine și caprine, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Practic, începând din 16 octombrie 2020, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură poate acorda și va acorda plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe din sectorul vegetal și zootehnic, într-un procent de maxim 70%. 70% din suma finală putem să le plătim la avans. Este vorba de un miliard de euro, bani care vor fi rambursați în începutul lunii ianuarie de către Comisie”, a declarat Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat și cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal: “schema de plată unică pe suprafață – 98,7 euro pe hectar, plata redistributivă pentru fermele mici și mijlocii – 5 euro pe hectar, între 1 și 5 hectare și 48 de euro între 5 și 30 de hectare, plata pentru înverzire – 57,8 euro pe hectar și plata pentru tinerii fermieri – 36,6 euro pe hectar”.

Adrian Oros a speficiat că de aceste măsuri de sprijin se vor bucura un număr de aproximativ 800.000 de fermieri.