FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit reprezentanților MADR, inițiativa va implementa directiva europeană cu privire la practicile comerciale neloiale.

„ (…) Prin această inițiativă readucem toate acele măsuri pe care le-am prins în Legea 150/2016, dar de data aceasta într-un limbaj european, astfel încât această lege să fie aplicabilă, și nu cred că vor mai avea curajul să o modifice”, a declarat șeful MADR, Adrian Oros.

Scopul implementării acestei inițiative: un lanț de aprovizionare cu alimente bine echilibrat și funcțional; combaterea comportamentelor care încalcă principiul bunei-credințe în relațiile comerciale; protecția producătorilor din sectorul agricol și alimentar și protecția producătorilor și procesatorilor români, a punctat ministrul.

Adrian Oros a specificat însă și ce anume este interzis prin această lege, respectiv modificarea unilaterală a clauzelor din contract, perceperea de taxe ascunse, „aceste taxe ascunse care la unii retaileri ajung la 24% și au diverse forme”, interzicerea plății pentru pierderile suferite în spațiile cumpărătorului.