FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Agriculturii i-a încurajat pe fermieri să își asigure producțiile și a trecut în revistă câteva din măsurile luate.

Adrian Oros: „Acordarea unei intensități unice a sprijinului pentru toți fermierii, adică 70%, sprijin maxim. De asemenea, am revizuit procesul de organizare a sesiunilor, eliminând cele două etape aferente culturilor de primăvară, respectiv toamnă și deschidem o sesiune anuală pentru toate tipurile de cultură sau specie. De asemenea, simplificăm mult ghidul solicitantului şi am renunţat la trei piese din cele șapte care erau la dosar, rămânând doar contractul de asigurare cu /ANS/, documentul sau documentele care atestă plata a cel puțin 50% din valoarea integrală a primei de asigurare, actul de identitate și documentele privind codul IBAN”, conform Radio România Actualități. 

Ministrul s-a referit și la sistemul național de irigații. El a arătat că programul trecut de reabilitare a acestui sector nu a fost implementat corespunzător, astfel că în prezent pot fi irigate aproximativ 133.000 de hectare. Adrian Oros a făcut apel la cei care sunt în măsură să repornească instalațiile de irigații.

Ministrul agriculturii a răspuns și celor care se plâng că nu își pot comercializa producția în România şi a făcut un apel la concetățeni să cumpere numai produse românești.