Cautare
, Contributor

Internet |
|

Ministerul Afacerilor Externe lansează „Ghidul alegătorului român din străinătate”

Ministerul Afacerilor Externe şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) lansează „Ghidul alegătorului român din străinătate”, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, din 25 mai.
 aboneaza-te

Materialul prezintă cele mai importante elemente de noutate pe care le aduce Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.

Ghidul face parte din planul de comunicare pregătit de Ministerul Afacerilor Externe pentru informarea cetăţenilor români din afara graniţelor ţării asupra procedurii de vot aferente acestui scrutin. La nivelul Centralei MAE şi al misiunilor diplomatice au fost luate măsurile necesare pentru a asigura difuzarea cât mai largă a acestor informaţii.

Potrivit legislaţiei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetăţenii români  care vor dori să voteze la alegerile europarlamentare din 25 mai vor putea să o facă şi în situaţia în care se află temporar în străinătate. Aşadar, turiştii pot vota, a mai anunțat Ministerul.

Aceștia vor putea vota la orice secţie de votare organizată în străinătate de misiunile diplomatice sau oficii consulare ale României. Pentru a-şi putea exercita dreptul la vot, ei trebuie să deţină acte de identitate valabile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii