FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Wikipedia, personajele au fost create de desenatorul Graeme Base într-o carte cu ilustrații pentru copii cu același nume, publicată în anul 1986, paginile cu ilustrații fiind organizate alfabetic după numele animalelor, dar fără să conțină niciun fir narativ.

Povestea a fost scrisă special pentru desenul animat de o echipă de opt scriitori și a fost regizată de neozeelandezul David Scott, care este prezentat pe IMDB ca fiind cunoscut pentru contribuția la efectele speciale din filme ca The Lord of The Rings (2001, 2002 și 2003) și Superman Returns (2006).

Animalia a fost produs în două sezoane a câte 20 de episoade (Minimax a anunțat difuzarea în România a 26 de episoade) și îi are ca protagoniști pe Zoé şi Alex, doi copii de 11 ani care intră într-o bibliotecă de unde sunt transportați în Animalia, tărâmul animalelor grăitoare. În Animalia Zoe și Alex își fac doi prieteni – gorila G’Bubu și iguana Iggy împreună cu care salvează regatul de sub atacul unor răufăctori ticăloși, dar și comici.

Serialul este realizat prin animație pe calculator la studiourile Village Roadshow din Queensland, Australia, cu participarea companiilor de efecte speciale Photon VFX și Iloura Digital Pictures. Printre partenerii internaționali care au contribuit la producție se numără BBC din Marea Britanie și CBC din Canada.

Minimax este prima televiziune educativă pentru copii din România, care promovează un conţinut non-violent şi iniţiază proiecte care vin în sprijinul dezvoltării copiilor. Minimax promovează o politică de programe diferită de celelalte televiziuni pentru copii, bazându-se pe desene pacifiste care au şi o puternică componentă educaţională.

Minimax face parte din portofoliul AMC Networks International Central Europe și este o televiziune distribuită în România de Tematic Cable.