FacebookTwitterLinkedIn

Totuși, una dintre problemele cu care se confruntă ai noștri, potrivit expertului INSP, este că iau de bune informațiile din care reiese că sunt intoxicați cu bună știință prin alimentație.

Credem că suntem intoxicați cu bună știință, de exemplu circulă o lucrare scrisă în 1911 de pe vremea când nu se știau nici măcar toate vitaminele și mi se pare extraordinar cum în prezent ne luăm după ce era bine și ce era rău pe atunci; într-adevăr, consider că este importantă tradiția, totuși trebuie să ținem cont și de progresul științific, susține Corina Zugravu.

Lumea va continua să moară și va continua să se îmbolnăvească, adaugă aceasta, dar nu este în regulă să pretinzi că te-ai îmbolnăvit de inimă din cauza alimentelor și nu din cauza consumului excesiv al acestora, mai precis din cauza modului de administrare.

Sarea, zahărul și grăsimile sunt periculoase. Hai să nu le mai mâncăm! Așa e și cu aditivii. Domnule, dacă mănânci mult și prost, mori sigur, spune președintele Romalimenta, Sorin Minea.

Sorin Minea este de părere că industria alimentară din țară este bine organizată, fiind membră în Federația Europeană și că este cel de-al doilea contributor la PIB, după industria auto.

„ Se face la ora actuală o confuzie între aditivi și hrana toxică și între mâncat excesiv și îmbolnăviri. Industria nu face mai mult decât atât cât i se cere, nu ea obligă populația să mănânce mai mult. Nu vom putea interzice nici slănina, nici brânza de burduf, nici pastrama și nici alte produse grase, însă ele trebuie consumate într-o anumită cantitate și în funcție de starea de sănătate”, mai spune Minea.