Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Millennium Bank, creşteri de două cifre

bani_euro.jpg
Millennium Bank România şi-a anunţat rezultatele de la finalul anului 2013.

Millennium Bank a avut creşteri de două cifre atât pentru portfoliul de credite, cât şi pentru cel de depozite. În al doilea semestru din 2013, Millennium a avut venit operaţional net pozitiv. „Rezultatele financiare de la finalul lui 2013 sunt cele mai bune raportate de Millennium Bank de la lansarea sa în România”, a declarat Jose Reino da Costa, Directorul General al Millennium Bank România.

Venitul operaţional a crescut cu 14%, la 27,7 milioane de euro, alimentat de o creştere cu 21% a venitului net din dobânzi şi cu 11% a comisioanelor. Costurile operaţionale au scăzut cu 17%, până la 28,7 milioane de euro, iar venitul net s-a îmbunătăţit faţă de anul trecut, de la -24,1 milioane de euro în 2012, la 5,9 milioane de euro în 2013.

Rezultatele financiare ale Millennium Bank România la finalul anului 2013 arată o îmbunătăţire semnificativă a venitului net, datorită creşterii puternice a venitului operaţional şi controlului costurilor, în condiţiile în care numărul de sucursale a fost menţinut la 65.

Volumul de credite brute acordate clienţilor a ajuns la 488 de milioane de euro, cu 13% mai mare faţă de anul anterior, în timp ce fondurile atrase de la clienţi au crescut cu 18%, până la 365 de milioane de euro. În acest timp, în piaţă creditarea a scăzut cu 3% în 2013, iar economisirea a crescut cu 9%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii