Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

Lideri |
|

Miliardarul Zilei: Richard Branson

Richard_Branson.jpg
Miliardarul englez de pe prima pagină a ziarelor este cu 400 de milioane de dolari mai bogat în 2013, în principal datorită faptului că a vândut Virgin Media companiei Liberty Global deținută de miliardarul John Malone.
Branson, care s-a lăsat de facultate, a intrat în prima sa afacere de succes în adolescență cu revista „Student”. Când revista a început să piardă bani la sfârșitul anilor 1960, el a format Virgin Mail Order Records, numit așa pentru că Branson se considera neexperimentat în afaceri, conform britannica.com. În 1971, el a deschis primul magazin britanic de discuri la prețuri reduse, iar în 1973 a contribuit la formarea Virgin Records, care a devenit rapid principala marcă la nivel mondial pentru muzica punk și new wave. În 1984, el a devenit principalul finanțator al companiei aeriene pe care a redenumit-o Virgin Atlantic Airways. A început cu o singură aeronavă și a avut succes, în ciuda concurenței, iar în 1992 a vândut Virgin Records pentru a obține bani suplimentari pentru Virgin Atlantic.

Până în anii 1990, conglomeratul Virgin, care era printre cele mai mari companii private din Marea Britanie, includea aproximativ 100 de afaceri, inclusiv Virgin Megastores. În 2004, Branson a format Virgin Galactic, o companie de turism spațial care intenționa să ofere pasagerilor zboruri suborbitale. În 2006, Branson a vândut Virgin Mobile, un serviciu de telefonie wireless, dar a rămas principalul acționar al companiei care a fost ulterior redenumită Virgin Media, Inc. În același an, a format companiile de entertainment Virgin Comics LLC și Virgin Animation Private Limited.

În 2012, Delta Airlines a cumpărat 49% din acțiunile Virgin Atlantic, extinzând rețelele de zbor ale ambelor companii. Conform forbes.com, după ani de pregătiri, se preconizează că Virgin Galactic, programul său spațial comercial, va face anul acesta zborul inaugural. În stilul său caracteristic, când a deschis primul și unicul port spațial comercial în 2011 în New Mexico, a dărâmat o fațetă a clădirii din sticlă atunci când a deschis șampania.

Pasionat de cursele de bărci cu motor și de zborul cu baloane cu aer cald, Branson a făcut parte din echipa de două persoane care a stabilit recordul pentru traversarea Oceanului Atlantic într-o barcă cu motor în 1986. El și aeronautul suedez Per Lindstrand au fost în 1987 prima echipă care a traversat Atlanticul într-un balon cu aer cald și în 1991, prima care a traversat Oceanul Pacific. Branson a făcut parte și din echipele care au făcut trei încercări nereușite de a face înconjurul pământului într-un balon cu aer cald. La ultima încercare, făcută în decembrie 1998, perechii i s-a alăturat aventurierul Steve Fossett și au străbătut 13 200 km, fiind primii care au zburat deasupra întregii Asii într-un balon cu aer cald, înainte de aterizarea forțată din Hawaii. Mai târziu, Branson a contribuit la finanțarea zborului din 2005 al lui Steve Fossett, în care el a terminat prima călătorie solo fără oprire în jurul lumii într-un avion. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii