FacebookTwitterLinkedIn
Conform forbes.com, în 1971, el a redenumit compania Nike, după numele zeiței grecești a victoriei, și a plătit 35 de dolari unui student la design grafic pentru a crea logo-ul companiei. În prezent, Knight este președintele unei companii cu încasări de 24,3 miliarde de dolari.

În interviul acordat ESPN, CEO-ul Nike, Mark Parker, care s-a alăturat companiei în 1979 ca unul din primii săi designeri de încălțăminte, a declarat despre Knight:

„Ceea ce ar trebui oamenii să știe despre Phil e că este incredibil de competitiv, iubește sportul și pur și simplu adoră atleții. Când este în preajma atleților, e ca un copil, personalitatea i se schimbă și adoptă un alt nivel de energie. A fost așa de când îl cunosc. El a fost atlet, însă îi plac toate sporturile. Este un împătimit al baschetului și al pistelor și al terenurilor, este cunoscător și pasionat. Și această pasiune și acest enorm respect pe care îl are pentru atleți au generat cultura Nike. Nike este plin de oameni de acest tip.”

Parker adaugă despre CEO-ul Nike și relația pe care o are acesta cu produsul: „El are o obsesie pentru produs. Trebuie să fie bun, să fie potrivit, să fie relevant și trebuie să fie real.”

O mare parte a succesului Nike se datorează faptului că Nike este reprezentat de atleți precum Michael Jordan, Mia Hamm, Roger Federer și Tiger Woods, conform britannica.com. În același interviu acordat ESPN, Mark Parker comenta despre relația pe care o are Phil Knight cu atleții: „Îmi amintesc când am semnat cu Michael Jordan sau cu Charles Barkley; el pur și simplu iubea să se întâlnească cu atleții, să-i cunoască nu doar din punct de vedere sportiv, ci și ca oameni. Și asta e ceea ce a făcut și face Nike în continuare: A găsit dimensiuni ale personalității atletului, le-a scos în evidență și le-a amplificat în publicitatea și în produsele noastre.”