FacebookTwitterLinkedIn

Stewart Rahr cu o avere estimată la 1,94 miliarde de dolari ocupă locul 1000, în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

Impozitele de proprietate ale reședinței Long Island – cunoscută sub numele de Burnt Point, fiindcă este situată pe o peninsulă pe care a avut loc un incendiu forestier la începutul secolului 20, ajung la 142,893 dolari pe an.

Domeniul, care se întinde pe zece hectare, a fost inițial cumpărat de comerciantul de mărfuri David Campbell în 1996 pe zece milioane de dolari. Campbell l-a angajat pe arhitectul Francis Fleetwood pentru a ii proiecta o casă de 1.600 de metri pătrați cu opt dormitoare.

În 2005, moșia a fost vândută lui Stewart Rahr pe 45 milioane dolari și a fost cea mai scumpă casă vândută vreodată în statul New York la acea vreme după cum scria Forbes.

Stewart Rahr vinde domeniul fiindcă de acum vrea să își petreacă verile în Europa. În 2010 a vândut compania de distribuție farmaceutică fondată de tatăl său, Kinray, către Cardinal Healt pentru suma de 1,3 miliarde dolari.

În iunie, miliardarul a transferat drepturile asupra proprietății fundației sale. „Prin donarea acestui domeniu fundației, consider că voi contribui la inițiativele de cercetare, care pot fi intensificate la un nivel și mai mare”, a spus el.