Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Filantropie |
|

Miliardarul Roman Abramovich va caza gratuit personalul medical de la spitalele din apropiere la hotelul lui Chelsea

Roman Abramovich, patron al clubului de fotbal Chelsea, miliardar și oligarh rus, va plăti tot ce e necesar cazării medicilor la hotelul Stamford Bridge Millennium.
abramovici.jpg

„Inițiativa i-a aparținut patronului clubului Roman Abramovich și după ce președintele Bruce Buck a vorbit cu autoritățile din domeniul sanitar, am considerat că cel mai bun mod prin care putem să ajutăm e să oferim cazare personalului medical. Domnul Abramovich va acoperi toate costurile necesare cazării”, se arată într-un  comunicat de presă emis de clubul londonez și citat de Forbes.

Spitalul Westminster este foarte aproape de sediul clubului, iar astfel medicii vor fi scutiți de o deplasare în plus, într-o perioadă în care sunt forțați de împrejurări să lucreze la capacitate maximă, mult peste programul lor obișnuit.

În același comunicat emis de club este specificată și perioada în care personalul medical va beneficia de cazare gratuită: „Cazarea în apropierea spitalului a personalului medical contribuie la sănătatea și bunăstarea acestora în aceste vremuri critice. Considerăm ca această perioadă va dura două luni, urmând o reevaluare a situației”.

În comunicat se mai arată faptul că nu le va fi permisă cazarea în hotelul clubului celor care prezintă simptome: „Personalul medical care va avea prioritate va fi cel care activează la spitalele din nord-vestul Londrei, însă, în funcție de necesitate, poate fi cazat personal medical și din alte districte. Hotelul Millennium este dispus să-și pună la dispoziție toate camerele dacă situația o va impune. Niciun cadru medical nu va putea beneficia de cazare dacă prezintă simptome. Millennium Hotels and Resorts, compania care se ocupă de administrarea hotelului, vrea să contribuie la eforturile depuse NHS (National Health Service) prin oferirea acestui serviciu”.

Companiile McDonald’s și Domino’s și-au anunțat și ele suportul pentru staff-ul medical, oferindu-le gratuit diverse produse.

Roman Abromovich are o avere estimată la 11 miliarde de dolari. A făcut afaceri cu oțel, nichel gaze naturale, după destrămarea Uniunii Sovietice. Din mai 2018, Roman Abromovich are și cetățenie israeliană, având dificultăți în obținerea vizei de investitor în Regatul Unit, în urma tensiunilor dintre Londra și Kremlin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii