Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat că va fi primul turist în jurul Lunii, împreună cu câțiva artiști cărora le-a plătit locurile în racheta construită de SpaceX

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care a făcut avere din comerţul online de haine şi care este colecţionar de artă contemporană, va fi primul turist trimis într-o călătorie în jurul Lunii de compania americană privată SpaceX, informează News.ro, conform AFP.
 aboneaza-te
Yusaku Maezawa

Anunţul a fost făcut luni de Elon Musk, fondatorul SpaceX, la sediul companiei din Los Angeles, într-o uzină în care se fabrică, în prezent, o rachetă la fiecare 14 zile.

Data prevăzută a călătoriei este anul 2023.

„Voi invita şase sau opt artişti din lumea întreagă să mi se alăture în această misiune către Lună”, a declarat Yusaku Maezawa (42 de ani), care a urcat pe scenă zâmbind, între două enorme rachete din gama Falcon 9. „Ei vor trebui să creeze ceva la întoarcerea pe Pământ”, a adăugat miliardarul.

Yusaku Maezawa a declarat că a plătit toate locurile de la bordul rachetei BFR, concepută pentru a fi suficient de mare să transporte până la 100 de persoane, şi pe care SpaceX o construieşte la Los Angeles.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii