FacebookTwitterLinkedIn

Drahi, fondatorul și cel mai mare acționar al companiei franceze de telecomunicații, va plăti 4,11 euro pe acțiune prin Next Private, conform unui comunicat publicat vineri. Oferta reprezintă o primă de 24% față de prețul de închidere de joi. Drahi deține deja 32% din companie, potrivit Bloomberg.

Nivelul atins de datoriile companiei Atlice au contribuit la volatilitatea substanțială a acțiunilor în ultimii ani, o problemă ce a condus la mișcarea de radiere a companiei. Deși performanța la unitatea sa franceză SFR s-a îmbunătățit, compania Altice se confruntă totuși cu presiuni pentru a investi în ​​banda largă de fibră în timp ce reduce împrumuturile.

Acțiunile Altice au crescut până la 24,6% la tranzacționarea de vineri. Stocul a scăzut cu aproximativ 42,2% de la începutul anului, mai mult decât scăderea de 17% a indicelui Stoxx Telecommunications.

Ideea de a privatiza compania i-ar putea permite lui Drahi să se concentreze mai mult pe afacerea sa în creștere rapidă din SUA. În 2015, el a cumpărat Suddenlink, iar în 2016 miliardarul a cumpărat Cablevision, având în plan să creeze un alt gigant de telecomunicații în SUA.

Altice SUA a oferit săptămâna trecută 7,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra activele companiei canadiene de cablu Cogeco Inc. din SUA și a vinde restul către Rogers Communications Inc.

Cu toate acestea, Drahi va prelua o sarcină semnificativă a datoriilor. Datoria netă a scăzut la 29 miliarde de euro în al doilea trimestru, de la 31,2 miliarde de euro la sfârșitul lunii martie, iar compania s-a menținut la obiectivul de a realiza un target de 4 ori datoria netă către Ebitda.

Radierea scoate în evidență presiunea cu care se confruntă companiile europene de telefonie în implementarea celei mai noi tehnologii de comunicații, în timp ce se confruntă cu o reducere a veniturilor din cauza pandemiei.