FacebookTwitterLinkedIn

 

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro

Omul de afaceri român conducea avionul monomotor cu elice, iar la bordul acestuia se aflau încă cinci persoane, printre care soția și fiul acestuia.

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani,  a adus rețeaua Metro în România și avea mai multe afaceri în domeniul imobiliar. Alături de Ion Țiriac, Petrescu a organizat numeroase competiții de tenis în Germania.

Petrescu a deținut la începutul anilor ’90 afacerea Opel din România și a creat reţeaua de magazine Real, care ulterior a fost cumpărată de Auchan într-o tranzacţie de peste 300 de milioane de euro.  Spaţiile unde erau amplasate magazinele erau deţinute de Dan Petrescu, pe care le închiria.

Dan Petrescu deţine o serie de parcuri comerciale din Bucureşti şi din ţară, fiind unul dintre cei mai mari investitori imobiliari în centrul Capitalei, cu un portofoliu care include mai multe blocuri şi case.