Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Miliardarul Christopher Hohn recuperează pierderile din pandemie

Fondul de hedging al miliardarului Christopher Hohn a acumulat un al 12-lea an consecutiv de câștiguri, depășind pierderile record pe care le-a înregistrat la debutul pandemiei.  
Christopher Hohn

Fondul de Investiții pentru Copii (TCI) a realizat câștiguri de aproximativ 14% în 2020, deoarece portofoliul său de acțiuni a crescut datorită trendului pozitiv al piețelor. Iar acest lucru a însemnat că activele fondului valorează acum aproximativ 35 de miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Hohn nu a mai pierdut niciun ban de la ultima criză financiară. Anul trecut, fondul și-a recuperat pierderea record de 19% înregistrată în martie, pe măsură ce coronavirusul a afectat piețele globale.

Pariurile pe firme precum Microsoft Corp., Canadian Pacific Railway Ltd. și Charter Communications Inc. au contribuit la câștigurile fondului în 2020. Astfel, acesta a depășit fondurile speculative care au crescut în medie cu 6,2% până în noiembrie.

Hohn este renumit pentru acumularea de mize mari în companii și pentru presiunea pe care o pune pentru a crește prețurile acțiunilor lor. Averea britanicului este de 5 miliarde de dolari, conform clasamentului Forbes din 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii